Tewaterlating nieuwe Privilège Signature 580 - december 2020

Eind december 2020 was er een belangrijk moment op de werf van Privilège Marine in Les Sables d’Olonnes / Frankrijk, toen het eerste model van de nieuwe Privilège Signature 580 uit de bouwloods werd gemanoeuvreerd op weg naar de kraan, die haar te water zou laten. Dit na een bouwtijd van zo’n 14 maanden, waarin vele individuele wensen van de opdrachtgever werden gerealiseerd, zoals een “front-cockpit“ met toegang tot de riante salon én de eigenaarssuite aan bakboord, alsmede een ruime kombuis in de drijver voorzien van alle apparatuur.
De state-of-the-art luxe catamaran “Vento” met prachtig lichtgrijs metallic gelakte rompen werd tijdens haar tewaterlating vergezeld van het applaus van de trotse mannen en vrouwen die haar bouwden. Inmiddels zijn de eerste proefvaarten afgerond en zal “Vento“ binnenkort op weg gaan naar de Middellandse Zee en dan koers zetten richting het Caraïbisch gebied. 

De video geeft ondanks het regenachtig weer een mooi verslag van de tewaterlating van de PS 580  

Een opvallend, geheel nieuw ontwerp van naval architect Marc Lombard met sterke zeilprestaties en een riante interieurindeling, zoals onder andere een adembenemende ruime salon. Met de Privilège Signature 580 heeft men de ultieme zeilcatamaran gecreëerd, die niet alleen de genen van Privilège bevat, maar ze ook nog eens versterkt met de zeilprestaties en een grandeur, die nog nooit eerder in dit formaat is vertoond.
De Privilège Signature 580 is de eerste catamaran in zijn soort met directe toegang tot de eigenaarshut vanuit de voorste cockpit. Tijdens het ontwerp en bij de bouw is aan elk detail gedacht, wat leidt tot een maximum aan comfort en uitstekende prestaties.

Contact us