Privilège Signature 650

Privilège Signature 650

Het nieuwe vlaggenschip van de Signature-reeks, de Privilège 650 Signature, vervangt de Serie 640 en beschikt over de kenmerkende innovatie- en designkenmerken, die Privilège's aanspraak op leiderschap in de luxe, blauw water zeilcatamaran sector onderstrepen.
Franck Darnet en de Marc Lombard Yacht Design Group zijn het getalenteerde ontwerp-duo, dat nauw samenwerkte om meesterlijk topdesign, optimale zeilprestaties en geriefelijk wooncomfort te combineren.

Dek:
Het nieuwe flush dek is een nieuwe standaard op het gebied van esthetiek en functionaliteit. Het voordek is opnieuw ontworpen en is nu volledig flush, terwijl de trampoline netten zijn geoptimaliseerd voor een veilig verblijf, zelfs bij een ruwe zee. De brede zijdekken zijn ook voorzien van flush luiken en zorgen samen met de hoge stijve reling voor een hoge mate van veiligheid op zee. Alle dekluiken hebben nu een grotere afvoer capaciteit.
Een ander nieuw kenmerk is het met teakhout belegde plateau voor de ramen van de voorkajuit, dat iets verhoogd is en aan beide zijden beschermd is tegen zowel wind als nieuwsgierige blikken.

Cockpit:
De cockpitvloer is verlaagd om een trapvrije (flush) verbinding met de salon te creëren. Hierdoor kan de leefruimte van de salon worden uitgebreid naar de cockpit. Twee grote, gestoffeerde zonnekussens aan bak- en stuurboord, een zithoek met eettafel, een achterbank en een geheel nieuwe lounge bank met uitzicht over de golven zorgen ervoor, dat er ook met een grote bemanning aan boord genoeg keuze is, als het gaat om zitten en relaxen. Het optionele hydraulische zwemplatform kan een tender van 600 kg, watersportuitrusting of badgasten comfortabel te water laten. Een elektrische grill, een ijsmachine en een minibar ronden de belangrijkste upgrades af.
De nieuw ontworpen trap naar de flybridge heeft elegante teakhouten treden en een comfortabele leuning wat resulteert in een gemakkelijke toegang.

Flybridge:
De vergrote flybridge biedt een grote U-lounge met een tafel en nieuwe ergonomische banken, evenals een volledig uitgeruste designer stuurpositie aan stuurboord. Van hieruit worden alle lijnen bediend via vier grote lieren naar de stuurstand. Er is de mogelijkheid voor een tweede stuurstand aan bakboord om er zeker van te zijn, dat u altijd aan de ideale kant zit tijdens havenmanoeuvres. De dubbele stuurstand kan desgewenst worden voorzien van een vaste bimini met een luifel boven de zithoek. Het nieuw ontworpen windscherm is gemaakt van breukvast en krasbestendig plexiglas en voegt zich elegant in het totaalbeeld.
Het platte, aerodynamische ontwerp van het dak van de saloon wordt geaccentueerd door de stijlvolle panoramische ramen en kan worden aangepast met gekleurde dakpanelen.

Tuigage:
Vergeleken met de Serie 640 heeft het optionele carbon tuig een 50 cm langere mast en een 30 cm langere giek wat 3 m² aan de genua en 6 m² aan het grootzeil toevoegt. De mast is nu geplaatst op de voorrand van het saloon dak, wat resulteert in een mooier voorschip met beter zicht vanuit de salon en efficiënter lijnmanagement, omdat de vallen en schoten direct naar de stuurstand worden geleid.

Salon:
De zijramen in de salon zijn aanzienlijk vergroot, terwijl de voorramen verder naar voren zijn geplaatst en meer verticaal staan. De stahoogte in de salon is vergroot tot 2,12 m. In de versie met de kombuis in de drijver, is de met licht doorstroomde salon uitgerust met twee L-vormige zithoeken en twee salontafels. De twee tafels kunnen worden omgebouwd tot één grote eettafel met een verbindingsblad, die plaats biedt aan maximaal 10 personen. Als alternatief kan met extra kussens een grote loungeruimte worden gecreëerd. Er is speciale bergruimte voor het flexibele meubilair in de gang aan bakboord. Een oversized flatscreen TV en een moderne navigatiehoek ronden de salon in technisch opzicht af.
Als optie is ook een versie leverbaar met de kombuis in de salon.

Eigenaarssuite:
Een zijraam aan bakboord en een groot naar voren gericht panoramavenster boven het kingsize bed zorgen ook in de mastersuite voor maximaal daglicht. De stahoogte is verhoogd tot bijna 2.00m, zodat zelfs lange zeilers het een comfortabele ruimte zullen vinden. De en-suite badkamer kan worden gepositioneerd in de bakboord boeg om extra ruimte te creëren voor opslag en een bank; of meer centraal, in de compacte versie van de master suite.

Bemanningshutten:
Er kan voor een kleine bemanningshut in de bakboordboeg worden gekozen of er kan als alternatief een volledig uitgerust bemanningsverblijf in de stuurboordboeg worden geconfigureerd. Eén boeg dient altijd als zeilkast.

Gastenhutten:
Er zijn twee gastenhutten achter met fraai uitzicht vanuit de dubbele kooi door het raam in de zijwand. Een eventuele derde gastenhut naast de eigenaarssuite rondt de uitgebalanceerde accommodatie benedendeks af. Elke hut heeft zijn eigen douche en toilet.
Voor een grotere actieradius en het opwekken van duurzame energie tijdens lange reizen kan de Privilège Signature 650 worden uitgerust met onder andere twee krachtige hydro-generatoren.

Brochure Privilège Signature 650

Mocht u informatie wensen betreffende Specificaties standaard leveringsomvang - neem dan contact met ons op : info@jandeboercatamarans.nl
 

Contact us